Wintersport in Winterberg

skidorp met veel Nederlandse invloeden

Winterberg is een belangrijke toeristische trekpleister, prachtig gelegen tussen de rollende heuvels van het Hochsauerland. Het stadje zelf ligt op een relatief sneeuwzekere hoogte. Maar mocht er onverhoopt een keer wat minder sneeuw vallen dan zorgen maar liefst 130 sneeuwkanonnen voor prima pistes. Direct aan de rand van het gezellige wintersportstadje beginnen de liften van de Skiliftkarussell.

Het centrum van Winterberg wordt gevormd door enkele gezellig drukke autovrije straten vol winkels, restaurants, kroegen en cafés. Rondom deze kern vind je volop gemoedelijke hotels en pensions. Winterberg is erg geliefd bij de Nederlanders, omdat het zo dichtbij ligt. Er is een heuse Nederlandse skischool en vele cafés, restaurants en hotels zijn in bezit van Nederlanders. In sommige uitgaansgelegenheden treden in de weekenden ook Nederlandse artiesten op. Après-ski op de piste is er ook, bij Möppi's Hütte onderaan de Poppenberg is het vanaf een uur of vier feest! Maar ook bij Der Brabander kunnen ze er wat van.

70 blauwe, rode en zwarte pistes in Winterberg!

Wie wil skiën, snowboarden of langlaufen kan vanaf de tweede helft van december tot half maart terecht in Winterberg en de skigebieden in de directe omgeving. Rondom de Kahler Asten (841 meter hoog) vind je afdalingen en loipes in Kappe, Ruhrquelle, Altastenberg, Sahnehang, Silbach, Neuastenberg, Niedersfeld, Langewiese en Züschen. Er zijn in de Wintersport Arena Sauerland meer dan 70 rode, blauwe en zwarte pistes. En daarnaast vele rodelhellingen (leuk als afwisseling met de slee).

130 SNEEUWKANONNEN VOOR 4 MAANDEN SNEEUWZEKERHEID IN WINTERBERG!

Het hele skigebied rondom Winterberg, dat vaak aangeduid wordt als Wintersport Arena Sauerland, telt maar liefst 10 skigebieden, 60 skiliften, 130 sneeuwkanonnen, 25 kunstlicht pistes (totaal 11 kilometer), 30 skiverhuurders, 30 loipes, een bobsleebaan, een skischans, een ijssporthal en een biathlonstadion.

Via bovenstaande knop komt u op de website van onze
verhuuragent direct bij onze woning. Hier kunt u prijzen
en beschikbaarheid controleren voordat u definitief boekt.