Wandelen en Nordic Walking

Ontelbare bewegwijzerde wandelpaden

Het Sauerland is een prachtig wandelgebied. Er bevinden zich ontelbare, goed bewegwijzerde paden en wegen door een afwisselend middelhoog berglandschap. U kunt maar liefst 480 km bewandelen. Vele bossen, zonnige valleien en de fraaie vakwerkdorpen maken de omgeving van Winterberg tot een aantrekkelijke bestemming voor een wandelvakantie. De wandelroutes leiden u langs mooie panorama’s, heldere riviertjes, hoogtevlakken en breed scala aan flora en fauna.

Wandelen over de Rothaarsteig

Eén van de bekendste wandelroutes is de Rothaarsteig. Deze loopt over 154 kilometer van Brilon in het Sauerland via o.a. Willingen en Winterberg naar Dillenburg. Deze route wordt ook wel de “de route van de zintuigen” genoemd. Overige bekende routes zijn de pelgrimsweg “Heidenstrasse”, de Winterbergse hoogtewandeling met start en finish bij de “Kahles Asten” en verschillende themaroutes. Lichaam en geest komen tijdens een wandeling helemaal weer in balans. De stad Winterberg is zelfs een door de staat erkend heilklimaat wat bijdraagt aan een gevoel van welzijn.

Nordic Walking

Er bestaat ook de mogelijkheid om begeleide wandelingen te maken of gebruik te maken van Nordic Walking routes. Meer informatie hierover kunt u vinden bij o.a. het toeristen bureau in Winterberg.

MEER INFORMATIE

Via bovenstaande knop komt u op de website van onze
verhuuragent direct bij onze woning. Hier kunt u prijzen
en beschikbaarheid controleren voordat u definitief boekt.