Fietsen in Winterberg

Vakantiewoning “Ferienwohnung Winterberg” is de ultieme locatie als start- en eindpunt voor al uw fietstochten. Want Winterberg biedt zowel voor mountainbikers, toerfietsers als wielrenners een groot aantal afwisselende routes. 

In het appartementencomplex is een centrale berging om uw fiets veilig te stallen. Wel zo handig!

Mountainbiken in bike Arena Sauerland

Het toppunt van plezier, uitdaging en sportiviteit is de Bike Arena Sauerland. De Bike Arena bevindt zich rondom Winterberg en is voor zowel de beginnende als gevorderde mountainbiker interessant. Het heeft blauwe, rode en zwarte routes met maar liefst 1.700 kilometer lengte en wel 34.000 hoogtemeters! Het daagt de hardcore moutainbikers uit om tot hun grenzen te gaan, maar ook voor de recreatieve fietsers zijn er familievriendelijke routes te vinden. De Bike Arena bevat in totaal 34 verschillende trajecten en een kruispunten systeem met ontelbare variaties. 

downhill & freeride in bikepark Winterberg

Bent u op zoek naar ultieme afdalingen met spectaculaire sprongen en een pittige hindernis trail? Bezoek dan het Bike Park van Winterberg. De adrenaline vliegt door uw lijf. Het Bikepark is de grootste in zijn soort in Midden- en Noord-Duitsland. Hier ontmoet je de bikers van de Europese mountainbike-scène. Het parcours is zeer uitdagend. Vanuit de hele wereld komen toppers naar het Bike Park van Winterberg. Om te trainen of om mee te doen aan het grote kampioenschappen die hier worden georganiseerd. Ieder jaar vindt hier bijvoorbeeld het Dirtmasters-festival plaats, Europa’s grootste freeride-festival!

Bent u nog geen downhill freak? Dan kunt u uw techniek oefenen op het speciale beginnersterrein. Wat tevens net zo aantrekkelijk is aan het Bikepark is dat u samen met uw fiets na de afdaling met de stoeltjeslift weer naar boven wordt gebracht. 

Ook als u niet van plan bent om te moutainbiken is een bezoek aan het Bikepark de moeite waard. Er is altijd wel wat te beleven en te zien. Bij het Bikepark is tevens de zomerrodelbaan en de Panorama Erlebnissbrucke.

Racefietsen in de bergen van hoog sauerland

De wegen in het het Sauerland zijn over het algemeen verkeersarm. Hierdoor is het mogelijk om met een racefiets prachtige routes af te leggen langs historische vakwerkdorpen en te genieten van de prachtige bergen, dalen en vergezichten. Ondertussen traint u uw klimmersbenen flink, want de hellingen zijn pittig. Net als de spectaculaire afdalingen.

Fietsen huren voor een sportief tochtje

Beschikt u niet over een mountainbike of racefiets? Geen probleem. In het centrum van Winterberg en bij het Bikepark kunt u deze huren. Hier is tevens een fietsreparatie mogelijk. En niet onbelangrijk: u kunt hier beschermmiddelen huren waaronder helmen, elleboogbescherming etc. Ook kunt u hier een cursus mountainbike techniek boeken. 

Wilt u gewoon lekker freewheelen en een stukje toeren op de fiets? Dan kunt u in Winterberg op diverse plekken een E-bike (elektrische fiets) huren, onder andere bij het toeristen bureau in de hoofdstraat van Winterberg. De elektromotor helpt u wat gemakkelijker een stijle berg op te fietsen. 

MEER INFORMATIE

Via bovenstaande knop komt u op de website van onze
verhuuragent direct bij onze woning. Hier kunt u prijzen
en beschikbaarheid controleren voordat u definitief boekt.